Trælinjen | Træværkstedet

​​Vi tømrer, maler og snedkererer på Munkegårdens Trælinje. Alt, vi laver, skal bruges. Om vi restaurerer et gammelt møbel eller tømrer et bord-bænkesæt, gør vi det, fordi vi selv skal bruge det, eller fordi andre har bestilt det. Vi arbejder med udgangspunkt i vores store værksted, hvor der stort set er maskiner og værktøj til alt.

For at se denne Facebook video skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Udfordring på dit niveau

Som elev på Trælinjen tager vi så vidt muligt udgangspunkt i, hvad der interesserer dig, og hvor du rent fagligt befinder dig.

På træværkstedet har vi stort set uanede muligheder for valg af projekter, så længe det involverer træ.

Du vil møde en blanding af selvvalgte opgaver, og opgaver der er bestemt af linjelæreren. Selvvalgte opgaver kan fx være et nyt fjernsynsbord til værelset.

En velkendt opgave og en vanskeligere opgave

Du vil typisk være igang med to arbejdsprojekter. Den ene opgave har du godt styr på og kan udføre uden hjælp. Den anden opgave er vanskeligere og lærer dig nyt. Her vil du have brug for din linjelærer til hjælp, da vi på trælinjen går op i, at I dygtiggør jer inden for faget.

En anden stor del af det at være på træværkstedet er kendskab til arbejdsmarkedet. Du vil opleve, at vi går op i mødetider, sikkerhed, god tone og generelt godt kollegaskab. Vi skal altså ikke kun dygtiggøre os i det praktiske, men også i de mere almene ting.

Humor og arbejdsfællesskab

Alle elever arbejder på hvert deres niveau. Derfor har I typisk jeres egne opgaver. Alligevel har vi et godt arbejdsfællesskab på værkstedet. Vi snakker over opgaverne og drøfter på en stille, rolig og uforpligtende måde store som små emner. På radioen kører P3, humoren er i top, og der er altid plads til en god eller en dårlig joke.

Hvad arbejder vi med på linjen?

  • Sikkerhed: Hvorfor der skal være sikkerhed på en arbejdsplads.
  • Håndværktøj og stationære maskiner: Hvordan forskellige værktøjer anvendes.
  • Arbejdsmetoder: Hvordan og hvorfor vi anvender forskellige metoder til løsningen af forskellige opgaver.
  • Måltagning og tegninger og efterfølgende bygning af større eller mindre projekter.
  • Materialer: Hvordan forskellige typer materialer anvendes i forskellige situationer.
  • Forventninger: Hvilke forventninger der er til en medarbejder på en arbejdsplads.​

Din linjelærer hedder Steen

Lyder Trælinjen som noget for dig?

På siden Bliv elev kan du læse mere om, hvad det kræver at starte på Munkegården. Du kan også kontakte os på tlf. 6444 1383 eller sende en mail til kontor@munkegaarden.dk. Vi svarer dig hurtigst muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Den Selvejende Institution Munkegården | Rugårdsvej 205, 5464 Brenderup | Telefon: 6444 1383 | Mail: kontor@munkegaarden.dk