Overblik og sidemandsoplæring
Når vi møder ind om morgenen, gennemgår vi, hvad der skal ske i løbet af dagen. Oversigten over retter er altid noteret på en tavle, så der er overblik, når vi pludselig står i produktionen af salatbar, brødbagning og hovedretter. Har I ideer til retter, livretter eller opskrifter hjemmefra, tager vi dem meget gerne med ind i vores arbejde på køkkenlinjen. Om du skal lære at brune bøfferne af, træne din skæreteknik eller lave den gode opskrift til frikadeller, er der rig mulighed for at spejle sig i og tage ved lære af linjelæreren, Per, der er kok.
Efter frokost bager vi kage, gør lidt ekstra rent og afprøver måske nogle kreative ideer. Alt efter hvor mange opgaver, der skal løses, kan vi måske finde tid til uformel snak over et spil.
Mad af Munkegårdens egne råvarer
Særligt for Munkegårdens køkken er, at vi laver mad med Munkegårdens egne råvarer. Kartoflerne er dyrket på landsbrugslinjen, og tomaterne kommer fra orangeriet. Kødet er fra vores egne køer og grise. Så meget som overhovedet muligt er hjemmelavet.
Kom i ekstern praktik
Når du har øvet dig på køkkenlinjen og er blevet dygtigere, kan du komme i ekstern praktik. Vi samarbejder med restauranter, industrikøkkener på skoler, og bagerier. I kommer typisk i praktik som køkkenhjælpere eller bagerhjælpere.